Ingrediencie
450 g samokysnúcej múky • 80 g pudingového prášku bez mlieka • 1 čajová lyžička soli • 440 g práškového cukru • 500 ml vody • 160 ml repkového oleja • 1 čajová lyžička vanilkovej arómy • 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
Postup (doba prípravy cca 35 minút)
- Rúru predhrejeme na 180°C.
- Formu na muffiny o veľkosti 2x12 jamiek vyložíme papierovými košíčkami.
- Múku, pudingový prášok a soľ preosejeme do veľkej misky a zamiešame s cukrom.
- Vo veľkom hrnčeku zmiešame odmeranú vodu, olej, vanilkovú arómu a citrónovú šťavu.
- Tekutú zmes zamiešame do sypkej zmesi a rozmiešame dohladka.
- Zmes rozdelíme do papierových košíkov.
- Pečieme na 200 °C zhruba 25 minút.