Recepty pre deti s ABKM

Varíme s Neocate

  • Neocate LCP
  • Neocate Junior
  • Polievky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Zobraziť vybrané

Hubové rizito s pórom

Ingrediencie

Ingrediencie na 2 porcie • 1 polievková lyžica olivového alebo repkového oleja • 1 strúčik pretlačeného cesnaku • ½ malého póru (50 g) nakrájaného na tenké kolieska • 50 g šampiňónov nakrájaných nahrubo • 50 g ryže basmati • 200 ml zeleninového alebo kuracieho základu (doma vyrobeného alebo použite bujónovú kocku s nízkym obsahom soli) • 50 g Neocate Junior rozmiešaný spolu so 60 ml vody dohladka •

Postup (doba prípravy cca 45 minút)

  1. Na malej panvici zohrejeme olej.
  2. Pridáme pór a cesnak a zľahka restujeme do zmäknutia.
  3. Pridáme šampiňóny a restujeme ešte ďalšie 2–3 minúty.
  4. Zamiešame ryžu a opekáme 1–2 minúty, kým ryža zosklovatie.
  5. Prilejeme zeleninový alebo mäsový základ a dôkladne premiešame.
  6. Nastavíme teplotu na veľmi nízky stupeň a pomaly varíme 10–15 minút, kým nie je ryža uvarená a základ sa do nej nevsiakne.
  7. Ak je ryža ešte tvrdá, pridáme ďalší základ a varíme dlhšie.
  8. Do zmesi pridáme Neocate Junior, premiešame a podávame (poprípade rozmixujeme).